Έργο - Πολιτιστικό Έτος Ελλάδας στην Κίνα
ΕΡΓΑ

Πολιτιστικό Έτος Ελλάδας στην Κίνα

Ημερομηνία έναρξης: 01-09-2007
Ημερομηνία λήξης: 31-08-2008
Επιστημ. υπεύθυνος: Φρίντα Χαραλαμποπούλου
 

Με αφορμή το Πολιτιστικό Έτος της Ελλάδας στην Κίνα (Σεπτέμβριος 2007-Σεπτέμβριος 2008) και με στόχο την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στην Κίνα το παρόν έργο περιελάμβανε τρεις άξονες δράσης:
(i) την τοπικοποίηση (localization) ενός σύγχρονου ηλεκτρονικού περιβάλλοντος εκμάθησης της Νέας Ελληνικής ως ξένης γλώσσας που έχει αναπτύξει το ΙΕΛ και τιτλοφορείται «φιλογλωσσία+» (http://www.ilsp.gr/filoglossia_plus.html) στις γλωσσικές και επικοινωνιακές ανάγκες των Κινέζων σπουδαστών.
(ii) την προσαρμογή του «XENION» στις ανάγκες των Κινέζων χρηστών, ένα δίγλωσσο Ελληνο-Κινεζικό και Κινεζο-Ελληνικό λεξικό, όπου μπορούν να αναζητήσουν σημασίες λέξεων και χρήσιμες εκφράσεις.
(iii) τη συμμετοχή του ΙΕΛ στο πλαίσιο του International Book Fair 2008 στο Πεκίνο (1-4 Σεπτεμβρίου) με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα. Το ΙΕΛ συμμετείχε σε αυτή τη διοργάνωση με περίπτερο, στο οποίο πραγματοποιούνταν ζωντανές διαδραστικές επιδείξεις των προϊόντων και τεχνολογιών του που σχετίζονται με την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού.

 
 

Ερευνητικές περιοχές

 

Εταίροι: