Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» συμμετέχει στη 83η ΔΕΘ, στη μεγαλύτερη συνάντηση για την καινοτομία και την τεχνολογία |
There are no translations available.
Το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" συμμετέχει και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου του 2018.
Η 83η διοργάνωση περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων με επίκεντρο την καινοτομία και την τεχνολογία και τιμώμενη χώρα τις Η.Π.Α.
Το ΕΚ "Αθηνά" θα παρουσιάσει στο περίπτερο 14 της ΓΓΕΤ ερευνητικά αποτελέσματα, νέες τεχνολογικές λύσεις και πρόσφατες ερευνητικές πρωτοβουλίες, με ειδική αναφορά στο χώρο της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης.
Πιο αναλυτικά, οι επισκέπτες του περιπτέρου θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με ερευνητές και συνεργάτες του Κέντρου και να γνωρίσουν από κοντά:
-
τη STEAM πλατφόρμα του iMuSciCA, στην οποία οι μαθητές διδάσκονται Φυσική και Μαθηματικά με τη χρήση μουσικών εργαλείων, μαθαίνοντας να σχεδιάζουν, να μελετούν και να παίζουν ψηφιακά μουσικά όργανα. Το iMuSciCA επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και στην εκμετάλλευση πρωτότυπων και καινοτόμων τεχνολογιών που διευκολύνουν και στηρίζουν τη μάθηση.
-
τη mobile εφαρμογή Quick Greek, η οποία βοηθά τουρίστες που επιθυμούν να επικοινωνήσουν στα Ελληνικά, καθώς επισκέπτονται αξιοθέατα της χώρας μας και την αντίστοιχη mobile εφαρμογή, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες των ξενοδοχείων παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες και επικοινωνιακά εργαλεία για συγκεκριμένες περιστάσεις κατά τη διαμονή τους.
-
την πλατφόρμα ανοικτού κώδικα SlideWiki, τη «Wikipedia των διαφανειών» , μέσω της οποίας όλοι μπορούν να δημιουργήσουν, να επεξεργαστούν, να ανακαλύψουν, να τροποποιήσουν και να μοιραστούν από κοινού παρουσιάσεις.
-
το δίγλωσσο διαδικτυακό λεξικό γενικής γλώσσας για τις γλώσσες Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) και Ελληνικά ΝΟΗΜΑ+, το οποίο περιλαμβάνει περίπου 12.000 αντιστοιχισμένα λήμματα στις δύο γλώσσες.
-
το έργο WhoLoDancE, το οποίο εστιάζει στη σχεδίαση και στην ανάπτυξη εξατομικευμένων εργαλείων και συστημάτων πληροφορικής και νέας τεχνολογίας για την υποστήριξη της εκμάθησης και της εκπαίδευσης του χορού.
-
το έργο BlueBRIDGE μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι που προσφέρει σε υδατοκαλλιεργητές τη δυνατότητα να μπορούν να εκτιμήσουν τις επιδόσεις της παραγωγής τους αξιοποιώντας μεθόδους μηχανικής μάθησης βασισμένες στα πραγματικά ιστορικά δεδομένα παραγωγής και τις συνθήκες του περιβάλλοντος.
-
το OpenAIRE, ένα κοινωνικο-τεχνικό δίκτυο το οποίο υποστηρίζει, επιταχύνει και παρακολουθεί την εφαρμογή των πολιτικών της Ανοικτής Επιστήμης, συμπεριλαμβανομένης της Ανοικτής Πρόσβασης στις δημοσιεύσεις και τα ερευνητικά δεδομένα.
Το ΕΚ «Αθηνά» αναγνωρίζει την Καινοτομία ως την κινητήρια δύναμη της ανταγωνιστικότητας και ως το βασικό καταλύτη της ευημερίας. Για πάνω από 25 χρόνια διατηρεί ένα ζωηρό ήθος καινοτομίας αναπτύσσοντας προηγμένες τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες, και καλλιεργώντας συνέργειες μεταξύ των κόσμων της έρευνας και της επιχειρηματικότητας
Τα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου θα λάβουν χώρα την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. |