Έργο - ΑΝΑΛΥΣΗ - Analysis of the UN Oral Interventions of the UN General Assembly
ΕΡΓΑ

ΑΝΑΛΥΣΗ - Analysis of the UN Oral Interventions of the UN General Assembly

Ημερομηνία έναρξης: 13-09-2018
Ημερομηνία λήξης: 31-10-2019
Χρηματοδότηση: Οικονομικό Πανεπιστήμειο Αθηνών
Επιστημ. υπεύθυνος: Χάρης Παπαγεωργίου
 

Στο πλαίσιο του έργου, το ΕΚ ΑΘΗΝΑ έχει αναλάβει τη σχεδίαση, υλοποίηση και τεχνική υποστήριξη ενός συστήματος ανάλυσης των προφορικών παρεμβάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Το σύστημα αποτελείται από τις παρακάτω διακριτές, αλλά άρρηκτα συνδεόμενες, τεχνολογίες:

  1. Ανάλυση άποψης των συζητήσεων (κείμενα) που έχουν διεξαχθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στις έξι επιτροπές της με στόχο την εξαγωγή της στάσης των εκπροσώπων των χωρών-μελών του ΟΗΕ στην θεματική ατζέντα των συνελεύσεων και των επιτροπών.
  2. Ανάλυση, επεξεργασία και κατηγοριοποίηση των κειμενικών δεδομένων. Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες μηχανικής μάθησης και στατιστική ανάλυση οι προφορικές παρεμβάσεις της ΕΕ που γίνονται από διάφορους δρώντες της (π.χ. την Εκ Περιτροπής Προεδρία, την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Νέα Υόρκη ή τα κράτη-μέλη) θα κατηγοριοποιηθούν σε συγκεκριμένες ομάδες σύμφωνα με το βαθμό σύγκλισης και ομοιότητας των συγκεκριμένων παρεμβάσεων σε σχέση με τις γενικότερες κοινές πολιτικές θέσεις που εκφράζει η ΕΕ ως ένας ενιαίος πολιτικός δρώντας.
 
 

 Ερευνητικές περιοχές

 

Εταίροι: