Σας ενδιαφέρει η εκπαίδευση STEM; Eγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του έργου iMuSciCA
ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Σας ενδιαφέρει η εκπαίδευση STEM; Eγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του έργου iMuSciCA

Το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, σε συνεργασία με 7 ακόμη εταίρους από όλη την Ευρώπη, δουλεύει με μεράκι πάνω σε ένα καινοτόμο έργο STEAM: το iMuSciCA. Μέσω του iMuSciCA, έχουμε στόχο να ενισχύσουμε διαθεματικά τη διδασκαλία και τη μάθηση των Μαθηματικών και της Φυσικής μέσω της μουσικής, να βοηθήσουμε τους μαθητές να αναπτύξουν ικανότητες δημιουργικής επίλυσης προβλημάτων.

Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, η επίλυση προβλημάτων έχει γίνει βασική δεξιότητα στη σημερινή αγορά εργασίας και αναμένεται να συνεχίσει να είναι όλο και περισσότερο στο άμεσο μέλλον. Η επίλυση προβλημάτων είναι μια επίκτητη ικανότητα που αναπτύσσεται μέσα από την εκπαίδευση STEM (Φυσική, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά). Όμως, δεν αρκεί για να προετοιμάσει τους μαθητές για τον κόσμο του αύριο…
 
Φαίνεται ότι, για να βρούμε νέους τρόπους επίλυσης των καθημερινών μας προβλημάτων, η επίλυση προβλημάτων πρέπει να βασίζεται σε μια στοιχειώδη και αναπόσπαστη ικανότητα: τη δημιουργικότητα.  Η δημιουργική επίλυση προβλημάτων αποτελεί την κινητήρια δύναμη πίσω από το STEAM (Φυσική, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) και πίσω από το έργο iMuSciCA. 

Με άλλα λόγια, το μέλλον των μαθητών του σήμερα είναι αποφασιστικής σημασίας για εμάς και θέλουμε να τους προετοιμάσουμε ώστε να είναι έτοιμοι για τον κόσμο του αύριο. Εάν έχετε ή αν δουλεύετε και εσείς πάνω σε παρόμοιες ιδέες, το έργο iMuSciCA ίσως σας ενδιαφέρει. Σε περίπτωση που θέλετε να ενημερώνεστε για την πρόοδο του έργου, κάντε κλικ παρακάτω, για να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο του έργου. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το iMuSciCA, επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας:  www.imuscica.eu, ακολουθήστε μας στο Twitter: @iMuSciCa, ή καλέστε μας στο 210 6875300