Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος: Ερευνητικός συνεργάτης σε Εφαρμογές Πληροφορικής
ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος: Ερευνητικός συνεργάτης σε Εφαρμογές Πληροφορικής
Δευτέρα, 10 Μάρτιος 2014 18:40

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΦΟΡΕΑΣ: Ε.Κ. «Αθηνά» - Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας των Επικοινωνιών και της Γνώσης – Παράρτημα Ξάνθης/ ΙΕΛ Ξάνθης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων, Τ.Θ. 159, 67100 Ξάνθη 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Κ. Καραμαλίδου

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 25410 78787

FAX: 25410 63656

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

για ερευνητικό συνεργάτη στο έργο

«iGuide – Τουριστικός Οδηγός Κινητής Τηλεφωνίας/ Socially Enriched Mobile

Tourist Guide for Unexploited Cultural and Natural Monuments»

Κωδικός Πρόσκλησης [ILSP.X.131.iG.PL-0214] Αρ. Πρωτ.: 637/06-03-2014

 

Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» (ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) εποπτευόμενο από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και ειδικότερα το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου – Παράρτημα Ξάνθης, προτίθεται στο πλαίσιο υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου από το «Συνεργασία 2011 – Συμπράξεις Παραγωγικών και Ερευνητικών Φορέων σε Εστιασμένους Ερευνητικούς και Τεχνολογικούς Τομείς» (ΕΣΠΑ 2007-2013) με τίτλο «iGuide – Τουριστικός Οδηγός Κινητής Τηλεφωνίας/ Socially Enriched Mobile Tourist Guide for Unexploited Cultural and Natural Monuments», με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Χ. Χαμζά, να απασχολήσει έναν «1» συνεργάτη με σύμβαση ανάθεσης έργου ορισμένου χρόνου, η οποία θα έχει διάρκεια έως την ολοκλήρωση υλοποίησης του Έργου (ήτοι έως 30/06/2015 ή μεταγενέστερη), συνολική αμοιβή έως 30.000€ και αντικείμενο: Εφαρμογές Πληροφορικής.

Τα κατ’ ελάχιστο απαραίτητα και επιθυμητά προσόντα των υποψηφίων συνεργατών είναι τα ακόλουθα:

Απαιτούμενα Προσόντα:

  • Πτυχίο πολυτεχνικής σχολής ή σχολής Η/Υ και/ή Επιστήμης Πληροφορικής ΑΕΙ/ΤΕΙ ή συναφών σχολών του εξωτερικού.
  • Γνώσεις σχεδίασης λογισμικού/ software engineering.
  • Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής και άριστη γνώση της Ελληνικής.

Επιθυμητά προσόντα που θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα:

  • Εμπειρία χρήσης γλωσσών προγραμματισμού.
  • Σχεδίαση και Ανάπτυξη Web κατά προτίμηση σε PHP (αντικειμενοστραφή PHP), AJAX, JavaScript JQuery of ΧΜL Repositories, XML schemas, Social Media Applications, Content Adaptation Engine.
  • Εμπειρία (με δημοσιευμένο έργο σε έγκυρα περιοδικά και συνέδρια) σε περιοχές συναφείς με το αντικείμενο του έργου.
  • Εμπειρία σε συνεργασία με άλλους εταίρους, παρακολούθηση προόδου έργου, συγγραφή παραδοτέων και συμμετοχή σε συναντήσεις εργασίας.
  • Εμπειρία σε συγγραφή επιστημονικών εργασιών/ δημοσιεύσεων.
  • Μεταπτυχιακός τίτλος Επιστήμης Πληροφορικής.
  • Ομαδικό πνεύμα και δυνατότητα απόδοσης υπό συνθήκες πίεσης και στενών χρονικών περιθωρίων. 

 

Μέθοδος αξιολόγησης υποψηφίων

Θα επιλεγούν εκείνοι οι υποψήφιοι συνεργάτες που πληρούν  και τους τρεις εξής όρους: (i) ικανοποίηση όλων των προαναφερθέντων απαραίτητων προσόντων, (ii) λήψη βαθμού ίσου ή μεγαλύτερου από τον ελάχιστο απαιτούμενο βαθμό σε κάθε ένα από τα κριτήρια αξιολόγησης που δίνονται στον παρακάτω πίνακα, (iii) συγκέντρωση της συγκριτικά μεγαλύτερης συνολικής βαθμολογίας για όλα τα κριτήρια. Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας κριτηρίων αξιολόγησης και βαθμολόγησης. Όλα τα κριτήρια βαθμολογούνται από 0 έως 10 (10=πλήρης ικανοποίηση του κριτηρίου).

 

ΑΑ

 

Κριτήριο Αξιολόγησης

 

Παρατηρήσεις

Ελάχιστος Βαθμός Κριτηρίου

(0-10)

 

Βάρος Κριτηρίου

1

Επιστημονική επάρκεια

Αξιολογούνται οι τίτλοι σπουδών [πτυχίο, μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών (master/ διδακτορικό) σε αντικείμενο συναφές με το προς ανάθεση έργο].

5

25%

2

Επιθυμητά Προσόντα

Αξιολογείται το κατά πόσο ο υποψήφιος διαθέτει τα προβλεπόμενα από την παρούσα πρόσκληση επιθυμητά προσόντα.

5

25%

3

Εμπειρία

Αξιολογείται η εμπειρία σε ίδιο ή συναφές  αντικείμενο.

0

25%

4

Συνολική αποτίμηση της εικόνας του υποψηφίου συνεργάτη

Αξιολογείται η συνολική εικόνα της υποψηφιότητας όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα από τα υποβληθέντα δικαιολογητικά, από τα συνολικά προσόντα και τις συνολικές επιστημονικές/ ερευνητικές/ επαγγελματικές επιδόσεις του υποψήφιου συνεργάτη και από την συνέντευξη (εάν η τελευταία πραγματοποιηθεί).

5

25%

 

Υποβολή δικαιολογητικών

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν συμπληρωμένο το σχετικό υπόδειγμα πρότασης υποψηφιότητας μαζί με πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, όπως βιογραφικό σημείωμα, αντίγραφα τίτλων σπουδών, βεβαιώσεις εμπειρίας και κάθε άλλο στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαμόρφωση σωστής γνώμης για την εμπειρία, τις γνώσεις και την καταλληλότητά τους, το αργότερο μέχρι την 24η Μαρτίου 2014 στην παρακάτω διεύθυνση:

Ε.Κ. «Αθηνά» - Παράρτημα Ξάνθης/ ΙΕΛ Ξάνθης

Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων

Τ.Θ. 159, 671 00 Ξάνθη

Υπόψη κας Αικ. Καραμαλίδου

Όλα τα δικαιολογητικά υποβάλλονται σε έντυπη μορφή και σε ένα αντίγραφο. Σε περίπτωση που τα δικαιολογητικά αποσταλούν ταχυδρομικώς, ως επίσημη ημερομηνία υποβολής υπολογίζεται η ημερομηνία ταχυδρομικής αποστολής. Δεν γίνεται αποδεκτή η ηλεκτρονική υποβολή φακέλου υποψηφιότητας.

 

Διαδικασία αξιολόγησης υποψηφιοτήτων

Η αξιολόγηση των υποψηφίων συνεργατών γίνεται από ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης που ορίζεται γι’ αυτόν τον σκοπό από το Δ.Σ. του Ε.Κ. «Αθηνά».  

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο του ΕΚ «Αθηνά»  http://www.ilsp.gr.

Οι υποψήφιοι συνεργάτες έχουν δικαίωμα :

  • εντός προθεσμίας 5 ημερολογιακών ημερών από την επόμενη της ανάρτησης των αποτελεσμάτων να υποβάλουν ένσταση κατά της κατάταξής τους με γραπτή αίτησή τους προς το Ε.Κ. «Αθηνά»,
  • πρόσβασης στα στοιχεία του ατομικού φακέλου υποψηφιότητας και στα φύλλα αξιολόγησης - βαθμολόγησης των λοιπών υποψηφίων συνεργατών μετά από γραπτή αίτησή τους που υποβάλλουν προς το Ε.Κ. «Αθηνά» εντός 5 ημερολογιακών ημερών από την επόμενη της αναρτήσεως των αποτελεσμάτων και υπό τον όρο τήρησης των προβλεπόμενων στο με αριθμό Γ/ΕΞ/4163-1/6.7.2012 έγγραφο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Οι δύο προαναφερθέντες τύποι αιτήσεων υποβάλλονται αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο ή ταχυδρομικά. Στην τελευταία περίπτωση (ταχυδρομική αποστολή) ως ημερομηνία υποβολής της αίτησης θεωρείται η ημερομηνία στην σφραγίδα του ταχυδρομείου. Αν η ημέρα εκπνοής της ανωτέρω προθεσμίας είναι μη εργάσιμη, η προθεσμία μεταφέρεται στην αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα. Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν λαμβάνονται υπόψη.

 

Πληροφόρηση:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, απευθυνθείτε στην κα Αι. Καραμαλίδου στην ηλεκτρονική Διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και/ή στο τηλέφωνο: 25410-78787 εσωτ. 111.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο απευθυνθείτε στον Καθηγητή Χ. Χαμζά στην ηλεκτρονική Διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου - Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» μπορείτε να βρείτε στο www.ilsp.gr/.

Κατεβάστε την αίτηση από εδώ: αίτηση

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης

 

 

Ακολουθεί σύντομη περιγραφή του αντικειμένου του έργου.

 

Αντικείμενο Έργου

«Ο πολιτιστικός και ο περιβαλλοντικός τουρισμός αποτελεί ζωτικής σημασίας τομέα της οικονομίας. Προκειμένου η Ελλάδα να αυξήσει την αξία του τουριστικού της προϊόντος, θα πρέπει να βελτιώσει τις υπάρχουσες υποδομές αλλά ταυτόχρονα να προσφέρει προηγμένα πληροφοριακά συστήματα. Παρά τον πλούτο των αξιοθέατων χώρων που υπάρχουν, πολλοί από αυτούς παραμένουν άγνωστοι και αναξιοποίητοι. Η περιοχή της Θράκης είναι ένα κλασικό παράδειγμα, όπου η επίσκεψη σε χώρους πολιτιστικής αξίας και τοποθεσίες φυσικού κάλλους δεν συνοδεύεται από επαρκή για τον επισκέπτη πληροφόρηση. Για το λόγο αυτό, προτείνεται η ανάπτυξη του iGuide. Ένα σύστημα που έχει ως στόχο την παροχή κοινωνικά εμπλουτισμένων ηλεκτρονικών τουριστικών υπηρεσιών που θα μπορεί ο επισκέπτης να χρησιμοποιήσει μέσα από το κινητό του τηλέφωνο. Το προτεινόμενο σύστημα θα μπορεί να εξυπηρετήσει ένα πολύ μεγαλύτερο, σε σχέση με τις υπάρχουσες λύσεις, εύρος χώρων και αξιοθέατων. Κύριοι τομείς εφαρμογής του iGuide είναι αφύλακτες αρχαιολογικές τοποθεσίες, περιοχές φυσικού κάλλους και χώροι πολιτιστικής αξίας, όπου δεν παρέχονται βασικές πληροφορίες ή αυτές που παρέχονται δεν είναι άμεσα προσβάσιμες από τους επισκέπτες.

Το προτεινόμενο σύστημα, πέραν του ότι προσφέρει άμεσα πληροφορία με ένα ελάχιστο κόστος στον επισκέπτη που τυχαία βρέθηκε μπροστά σε ένα τέτοιο χώρο, επιπλέον  επιτρέπει στους ενεργούς χρήστες του να συμβάλουν στον εμπλουτισμό του περιεχομένου για θέσεις ενδιαφέροντος που έχουν επισκεφθεί συμβάλλοντας έτσι περαιτέρω στην αξιοποίησή τους. Αυτό θα πραγματοποιείται μέσα από σχολιασμό, μεταφόρτωση πολυμεσικών δεδομένων (εικόνες, ήχος, βίντεο, κλπ). Οι χρήστες θα μπορούν να λάβουν υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που θα βασίζονται στη θέση τους στο χώρο και θα διευκολύνουν τη περιπλάνηση τους στα σημεία ενδιαφέροντος αλλά και θα ενισχύουν την εμπειρία επίσκεψης. Το iGuide θα παρέχει τεχνολογίες αφήγησης, πλούσιο πολυμεσικό περιεχόμενο με 3Δ γραφικά και την υποστήριξη ενός ενημερωτικού portal με τεχνολογίες Web 2.0»